Alkaline batterijen
Alkaline batterijen zijn ontwikkeld voor apparaten met een grote constante energiebehoefte, zoals bijvoorbeeld draagbare geluidsapparatuur, spelcomputers en speelgoed. Je kunt alkaline batterijen niet opladen. Gebruik je veel batterijen? Overweeg dan om oplaadbare batterijen aan te schaffen. Je investering verdient zich snel terug.
Soorten alkaline batterijen
Alkaline batterijen zijn er in verschillende groottes, waaronder alkaline aaa, alkaline aa, alkaline c, alkaline d en alkaline 9V batterijen. AA is de meest gebruikte alkaline batterij terwijl het gebruik van AAA alkaline batterijen snel groeit. Ook alkaline knoopcellen zijn in verschillende groottes verkrijgbaar en hebben vaak de aanduiding LR of AG in de benaming. De meest gangbare typen alkaline batterijen hebben een spanning van 1.5V, daarnaast zijn er ook alkaline batterijen van 12V, 9V, 6V en zelfs 4.5V batterijen.
Waar bewaar je alkaline batterijen?
Het beste is om batterijen op een koele en droge plaats te bewaren. Koel is niet hetzelfde als koud. Een droge ruimte op kamertemperatuur -niet bij de verwarming- is meer dan voldoende. Tip, bewaar batterijen op een vaste plek en zorg dat je nieuwe en gebruikte batterijen gescheiden houdt van elkaar. Lege batterijen gaan NIET in de prullenbak maar horen bij het Klein Chemisch Afval.
Alkaline batterijen mee in het vliegtuig
Voor het meenemen van alkaline batterijen aan boord van een vliegtuig, zowel in de handbagage als in ruimbagage zijn geen restricties van toepassing. Deze batterijen kunnen over het algemeen voor persoonlijk gebruik veilig mee op reis worden genomen. Check nog wel altijd de voorschriften van de luchtvaartmaatschappij om je ervan te verzekeren dat ze geen uitzondering op de regel(s) hanteren.