AA batterijen


Alkaline AA batterijen ook wel LR6 genoemd zijn speciaal ontwikkeld voor apparatuur met een grote constante energiebehoefte, zoals bijvoorbeeld MP3 spelers, spelcomputers, speelgoed e.d. Wij leveren uitsluitend kwaliteitsbatterijen, zodat je verzekerd bent van een goede energievoorziening. 

AA alkaline batterijen 1.5V

Alkaline batterijen zijn er in verschillende groottes waaronder type AA. Deze uitvoering alkaline batterij is nog steeds het meest gebruikt en is ook alom bekend als penlite batterij. Een AA alkaline batterij heeft veel verschillende benamingen waarvan LR6 ook veel wordt gebruikt. Maar wist je dat MN1500, LR6, LR6A, HP7, Varta 4106, 824, Kodak KAA K6A, Toshiba LR6N, BA3058/U, NEDA 15A, 15AC, Varta 4006, Rayovac 815, AA, Panasonic AM3, Energizer Ever Ready E91, Mignon, Stilo, Penlite, UM3, UM-3 ook allemaal benamingen zijn voor een AA batterij?

Capaciteit AA alkaline batterij

Hoe lang een batterij meegaat is mede afhankelijk van de capaciteit van de batterij. Omdat er meer stroom zit in alkaline AA batterijen gaan deze langer mee dan de goedkopere AA koolzink variant. Wil je batterijen met een nog hogere capaciteit dan alkaline dan kies je voor lithium AA batterijen. Deze zijn niet zo voordelig als alkaline batterijen maar zijn wel zeer geschikt voor apparaten die een hoog stroomverbruik hebben.

Afmetingen AA: 50.5 mm x 14.5 mm

Hoe lang kun je alkaline AA batterijen bewaren?

Het beste is om batterijen op een koele en droge plaats te bewaren. Koel is niet hetzelfde als koud. Een droge ruimte op kamertemperatuur -niet bij de verwarming- is meer dan voldoende. Op de batterij staat een houdbaarheidsdatum, hou deze altijd in acht en gebruik de batterijen niet meer als die datum is verlopen. Tip, bewaar batterijen op een vaste plek en zorg dat je nieuwe en gebruikte batterijen gescheiden houdt van elkaar. Lege batterijen gaan NIET in de prullenbak maar horen bij het Klein Chemisch Afval.