Contact
+31 (0)514 602 211
  • Batterijenland aanbod Breedste aanbod van NL
  • Batterijenland bedrijven op rekenening Bedrijven op rekening
  • Batterijenland levertijd Werkdagen voor 17u besteld, vandaag verstuurd
  • Bij Batterijenland betaal je veilig met PAY of achteraf met Billink

Batterijenland

AAA batterijen

Alkaline AAA batterijen ook wel LR03 genoemd zijn speciaal ontwikkeld voor apparatuur met een grote constante energiebehoefte, zoals bijvoorbeeld MP3 spelers, spelcomputers, speelgoed e.d. Wij leveren uitsluitend kwaliteitsbatterijen, zodat je verzekerd bent van een goede energievoorziening. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

AAA alkaline batterijen 1.5V

Alkaline batterijen zijn er in verschillende groottes waaronder type AAA. Deze uitvoering alkaline batterij wordt steeds meer gebruikt en is het 'kleinere broertje' van de penlite AA batterij. Een AAA alkaline batterij heeft veel verschillende benamingen waarvan LR03 het bekendste zal zijn. Maar wist je dat Micro, Mini-penlite, AM4, UM4, MN2400, R03P, SUM4, HP16, AM4, 4003, E92, 824, K3A, potlood en UM-4 ook allemaal benamingen zijn voor een AAA batterij?

Afmetingen AAA/LR03 batterijen: 44,5 x 10,5mm (L x Ø)

Capaciteit AAA alkaline batterij

Hoe lang een batterij meegaat is mede afhankelijk van de capaciteit van de batterij. Omdat er meer stroom zit in alkaline AAA batterijen gaan deze langer mee dan de goedkopere AAA koolzink variant. Wil je batterijen met een nog hogere capaciteit dan alkaline dan kies je voor lithium AAA batterijen. Deze zijn niet zo voordelig als alkaline batterijen maar zijn wel zeer geschikt voor apparaten die een hoog stroomverbruik hebben.

Hoe lang kun je alkaline AAA batterijen bewaren?

Het beste is om batterijen op een koele en droge plaats te bewaren. Koel is niet hetzelfde als koud. Een droge ruimte op kamertemperatuur -niet bij de verwarming- is meer dan voldoende. Op de batterij staat een houdbaarheidsdatum, hou deze altijd in acht en gebruik de batterijen niet meer als die datum is verlopen. Tip, bewaar batterijen op een vaste plek en zorg dat je nieuwe en gebruikte batterijen gescheiden houdt van elkaar. Lege batterijen gaan NIET in de prullenbak maar horen bij het Klein Chemisch Afval.