Contact
+31 (0)514 602 211
  • Batterijenland aanbod Breedste aanbod van NL
  • Batterijenland bedrijven op rekenening Bedrijven op rekening
  • Batterijenland levertijd Werkdagen voor 17u besteld, vandaag verstuurd
  • Batterijenland veilig betalen met PAY

Batterijenland

Assortiment zaklampen

Wij leveren een zeer gevarieerd assortiment zaklampen van verschillende merken voor zowel de consument als de professionele gebruiker. Gewone “zaklampen” voor gebruik in en om het huis maar ook professionele zaklampen (ATEX) voor bedrijven in de o.a. de olie industrie, off-shore, waterzuivering en medische wereld. Verkrijgbaar in LED, Krypton en halogeen van de merken Maglite, LED Lenser, Petzl, GP, Varta en Energizer.
 
ATEX
ATEX staat voor ATmosphere EXplosible en behelst twee Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden. Deze kunnen ontstaan door brandbare gassen (damp, nevel) of stof (poeder). Als hiervan genoeg aanwezig is kan dit, vermengd met de omgevingslucht en een ontstekingsbron tot een explosie leiden. In een dergelijke omgeving zijn er bepaalde voorschriften over het gebruik van te gebruiken lichtbronnen en handlampen.
 
ANSI
American National Standards Institute. Een Amerikaanse non-profit organisatie die een standaard heeft vastgelegd om het mogelijk te maken zaklampen van verschillende fabrikanten met elkaar te vergelijken. De ANSI standaard bevat de volgende onderwerpen:
 
• Bereik van de bundel (1)
• Runtime (2)
• Lichtopbrengst (3)
• Val- en schokbestendigheid (4)
• Waterdichtheid (5)
 
1. Het bereik van de bundel wordt gemeten als afstand in meters  tussen de zaklamp en het punt waar de lichtstraal nog minimaal 0,25 lux is. 
2. Runtime wordt gedefinieerd als de tijd tussen het inschakelen van het licht en het moment dat de zaklamp  nog 10% van de initiële lichtopbrengst produceert.  
3. Totaal Lichtopbrengst: deze wordt gemeten in lumen. Het is de totale hoeveelheid uitgezonden lichtenergie, gezien vanuit de gehele lichtbundel van de zaklamp.
4. Droptest, gemeten in meters
5. Volgens NEN norm 60529:
 
IP-x0 Geen bescherming , 
IP-x1 Drupdicht (verticale druppels)
IP-x2 Drupdicht (druppels vallend onder een hoek van 15°)
IP-x3 Spatdicht ( onder een hoek -60° tot 60°)
IP-x4 Plensdicht (onder alle hoeken) 
IP-x5 Sproeidicht (12,5 l/min
IP-x6 Waterbestendig (100 l/min)
IP-x7 Dompeldicht (30 min op 1 m) 
IP-x8 Waterdicht (onder water)
IP-x9 Vochtdicht (bij een vochtigheidsgraad van meer dan 90% of besproeien onder hoge druk)