Lithium batterijen


Lithium batterijen gaan tot 7 x langer mee dan alkaline batterijen. Dit maakt ze zeer geschikt voor apparaten met een hoge stroomvraag zoals digitale camera’s. Lithium batterijen behouden bovendien ook bij temperaturen onder nul hun capaciteit.

In verband met de levensduur is in een rookmelder een lithium batterij sterk aan te bevelen.

Lithium batterijen gaan langer mee

Lithium batterijen leveren meer energie dan alkaline batterijen en ze wegen minder. Daarbij presteren ze ook goed onder extreme weersomstandigheden: tussen -40°C en +60°C werken ze nog steeds feilloos. Lithium batterijen zijn duurder in aanschaf maar zijn voor apparatuur met een hoge stroomvraag (zoals Digitale Camera's) eigenlijk onmisbaar. Je hoeft dan veel minder vaak de batterijen wisselen.

Kun je lithium batterijen opladen?

Reguliere lithium batterijen – ook wel: lithium-metaal-batterijen – zijn niet oplaadbaar. Probeer dus nooit gewone lithium batterijen op te laden want in het slechtste geval raken ze oververhit, gaan ze lekken en kunnen ze zelfs ontploffen. Verwar lithium batterijen niet met Li-ion (lithium-ion) batterijen, deze hebben een hele andere chemische samenstelling en zijn wel oplaadbaar.

Heb je vragen over onze producten, of heb je advies nodig bij het maken van je keuze? Neem dan gerust even contact met ons op. We adviseren je graag.