Contact
+31 (0)514 602 211
  • Batterijenland aanbod Breedste aanbod van NL
  • Batterijenland bedrijven op rekenening Bedrijven op rekening
  • Batterijenland levertijd Werkdagen voor 17u besteld, vandaag verstuurd
  • Bij Batterijenland betaal je veilig met PAY of achteraf met Billink

Batterijenland

Lithium 9V

Lithium 9 Volt batterijen gaan tot 7 x langer mee dan alkaline batterijen. Dit maakt ze zeer geschikt voor apparaten met een hoge stroomvraag maar ook zeker voor rookmelders met een 9V voeding. Omdat een lithium batterij veel langer de juiste spanning levert en bovendien vele malen langer meegaat adviseren wij voor rookmelders altijd een lithium batterij te gebruiken.

Let op! Lithium batterijen zijn NIET oplaadbaar!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Lithium 9 Volt batterijen gaan langer mee

Lithium 9V batterijen leveren meer energie dan alkaline batterijen en ze wegen minder. Daarbij presteren ze ook goed onder extreme weersomstandigheden: tussen -40°C en +60°C werken ze nog steeds feilloos. Lithium 9V batterijen zijn duurder in aanschaf maar zijn voor apparatuur met een hoge stroomvraag  een uitkomst. Je hoeft dan veel minder vaak de batterijen wisselen.

In rookmelders zit regelmatig een 9V blokje, we adviseren daarbij het gebruik van een Lithium 9 Volt batterij.

Kun je lithium 9V batterijen opladen?

Reguliere lithium batterijen van 9V – ook wel: lithium-metaal-batterijen – zijn niet oplaadbaar. Probeer dus nooit traditionele lithium 9V batterijen op te laden want in het slechtste geval raken ze oververhit, gaan ze lekker en kunnen ze zelfs ontploffen. Verwar lithium batterijen niet met Li-ion (lithium-ion) batterijen, deze hebben een hele andere chemische samenstelling en zijn wel oplaadbaar.

Heb je vragen over onze producten, of heb je advies nodig bij het maken van je keuze? Neem dan gerust even contact met ons op. We adviseren je graag.