Lithium AA


Lithium batterijen gaan tot 7 x langer mee dan alkaline batterijen. Dit maakt ze zeer geschikt voor apparaten met een hoge stroomvraag. In digitale camera’s is het gebruik van lithium batterijen daarom zeer praktisch. Let op! Lithium AA batterijen zijn NIET oplaadbaar!

Lithium AA batterijen gaan langer mee

Lithium 1.5V batterijen leveren meer energie dan alkaline batterijen en ze wegen minder. Daarbij presteren ze ook goed onder extreme weersomstandigheden: tussen -40°C en +60°C werken ze nog steeds feilloos. Lithium AA batterijen zijn duurder in aanschaf maar zijn voor apparatuur met een hoge stroomvraag (onder meer Digitale Camera's) een uitkomst. Je hoeft dan veel minder vaak de batterijen wisselen.

Afmetingen Lithium AA batterij: 50,5 x 14,5mm (L x Ø)

Kun je lithium AA batterijen opladen?

Reguliere lithium AA batterijen van 1.5V – ook wel: lithium-metaal-batterijen – zijn niet oplaadbaar. Probeer dus nooit gewone lithium 1.5V batterijen op te laden want in het slechtste geval raken ze oververhit, gaan ze lekker en kunnen ze zelfs ontploffen. Verwar lithium batterijen niet met Li-ion (lithium-ion) batterijen, deze hebben een hele andere chemische samenstelling en zijn wel oplaadbaar.

Heb je vragen over onze producten, of heb je advies nodig bij het maken van je keuze? Neem dan gerust even contact met ons op. We adviseren je graag.